Stay Home

Forskerne ved Stay Home undersøger, hvad der sker med hjemmet som et fysisk, digitaliseret, socialt og eksistentielt fundament under coronakrisen - og bagefter.

Podcast

STAY HOME #2: En uafhængig sommer

16. juli 2021 var projektleder Mette Birkedal Bruun gæst i En uafhængig sommer hos Den uafhængige radio. Mette fortæller i udsendelsen om STAY HOME's forskning, tværfaglighed og formidling. I studiet sammen med med Mette var også vært Lotte Larzen samt redaktør og producer Nikolaj Juel.

Lockdown Reading #5: Hvordan har vi skabt rum til læsningen under Covid-19?

Hjemmeskole og -arbejde har påvirket vores forhold til rum – de fysiske og mentale. Arkitekt Nicholas Thomas Lee fortæller om, hvordan nedlukningen har fået os til at indrettet os på nye måder for at have plads til arbejde, skole og lystlæsning. Mød desuden læseren Ida Relsted, som fortæller, om hvordan hun har skabt plads til læsningens mentale frirum, der har gjort hende i stand til at komme godt gennem de tætpakkede dage. Vært er forskningsassistent på Lockdown Reading Amanda Roswall.

Lockdown Reading #4: Coronatid, læsetid og litterære tidsrejser

Nedlukninger og restriktioner har påvirket vores forhold til tid. Nogle har oplevet en følelse af mindre tid, andre af mere. Under nedlukningerne har flere kastet sig over litterære klassikere, der tillader læserne at rejse i tid. Litteraturforsker Ben Davis fortæller om, hvorfor tid er et spændende emne, når man taler om litteratur, og hvilke overvejelser han har gjort sig om læsning og tid i forbindelse med Covid-19. Vært er forskningsassistent på Lockdown Reading Amanda Roswall.  

Lockdown Reading #3: ‘Hvorfor læser vi litteratur om pandemier og katastrofer under Covid-19?’

Under nedlukningen af landet har vi kastet os over pandemiske litterære værker som Albert Camus' Pesten. Det kan være betryggende at læse om historiske pandemier, da de bl.a. minder os om, at mennesket har været gennem lignende situationer før. Mød Denise Rose Hansen, der har udgivet en antologi med internationale forfatteres corona-erfaringer. Hun giver sine bud på, hvilke erkendelser læsere kan få ved at læse litterære behandlinger af denne og andre tiders kriser. Vært er forskningsassistent Amanda Roswall.

Lockdown Reading #2: Litterære fællesskaber under en pandemi

I en tid med begrænset socialt samvær har læsere søgt mod digitale litterære fællesskaber for at forbinde sig til andre mennesker og erfaringer. Hør postdoc på Lockdown Reading, Johanne Gormsen Schmidt fortælle om, hvordan de litterære fællesskaber er udviklet og udvidet under covid-19. Mød desuden læserne Astrid, Allan og Liv, som fortæller om, hvilken betydning de litterære fællesskaber har haft for dem i en tid med krav om social afstand. Vært er forskningsassistent på projektet Amanda Roswall.  

Lockdown Reading #1: Litterær coronaforskning

Om hvordan coronaforskning kan være litteraturforskning og om, hvilken plads bøgerne har haft i en pandemisk tid. Hør interview med forskningsleder på Lockdown Reading, Tina Lupton. Og mød også Helene og Allan: to af de læsere, som forskerne har interviewet i jagten på indsigt i, hvad litteraturen kan tilbyde under en global sundhedskrise. Vært er forskningsassistent på projektet Amanda Roswall. Litteratur nævnt i episoden: Janice Radway: Reading the Romance: Women, Patriarchy, and Popular Literature, 1984.

STAY HOME #1: Månedens forsker Carlsbergfondet

Projektleder, Mette Birkadal Bruun, er månedens forsker hos Carlsbergfondet i februar 2021. I samtale med journalist, Nynne Bjerre Christensen, fortæller Mette i denne podcast bl.a. om den rolle, hjemmet har fået under coronakrisen samt mulighederne og udfordringerne ved det tværfaglige samarbejde på STAY HOME.