Stay Home

Forskerne ved Stay Home undersøger, hvad der sker med hjemmet som et fysisk, digitaliseret, socialt og eksistentielt fundament under coronakrisen - og bagefter.

Nyhed

STAY HOME-indsigter udstilles

af Emma Klakk Christensen 19. januar 2023

I går var STAY HOME-teamet på besøg på Designmuseem Danmark, hvor postdoc på STAY HOME, Nicholas Thomas Lee udstiller Vanity Chamber som en del af udstillingen The Future is Present.

Billede taget i installationen Vanity Chamber. Billedet er taget gennem farvet glas.
STAY HOME-kollegaer oplever ‘Vanity Chamber’ på Designmuseum Danmark.

Vanity Chamber er en installation opført af dikroisk glas og dobbeltsidede spejle. Når man går gennem installationen, ser man både billeder af sig selv, glimt af andre museumsgæster og refleksioner af bygningens arkitektur. Installationen refererer bl.a. til de mange timer, flere af os har brugt foran skærmen i videoopkald under corona, hvor vi både iscenesætter og fremstiller os selv og vores hjem samtidig med, at vi observerer andre og deres hjem. Her udviskes grænserne for privathed og offentlighed.

Udstillingen The Future is Present kan opleves på Designmuseum Danmark til og med 1. juni 2023. Installationen bygger på Nicholas’ forskning på STAY HOME og Center for Interior Studies på Det Kongelige Akademi og er designet sammen med arkitekt Peter Bullough, der sammen med Nicholas opererer under navnet SUPERNATURE.

STAY HOME-teamet udstiller desuden installationen IF THESE WALLS COULD SPEAK på Det Kongelige Akademi som en del af udstillingen ADFÆRD/VELFÆRD. Denne installation bygger på tværfaglig forskning og samarbejde på STAY HOME og formidler oplevelser i hjemmet under corona. Udstillingen kan opleves til og med d. 23. marts 2023.